روش جدید تشخیص پاتوژن ها
روش جدید تشخیص پاتوژن ها – آزمایشگاه جدیدی بر روی یک تراشه (chip) ساخته شده است که می تواند مجموعه ای گسترده از پاتوژن های مولکولی را شناسایی کند.
روش استفاده از این دستگاه در مقایسه با روش های فعلی ساده تر است به این صورت که می تواند تعدادی از مراحل پردازش تشخیصی چندگانه را ادغام نماید. برای اثبات این نظریه محققان از آن، برای تشخیص دو گونه E. Coli و Salmonella استفاده کرده اند.
پروفسور ناتالیا ساندیکسایا از موسسه فرن هوفر آلمان از بخش سلول درمانی و ایمونولوژی، بعنوان نویسنده این مقاله اظهار داشت:
“با توجه به نیازهای موجود، بر آن شدیم تا تجزیه و تحلیل مولکولی نمونه های پیچیده برای کاربران بسیار ساده تر شود. روش خاص مورد مطالعه ما شناسایی پاتوژن ها در خون است به عنوان مثال در سپسیس (Sepsis) ، زمانی که فقط چند میکرو ارگانیسم باید به سرعت در حجم زیادی از خون یافت شود. “
روش معمول تشخیص پاتوژن ها، تست تقویت هسته ای (NAT) است، اما این روش پیچیده و دستی است و نیاز به پرسنل متخصص دارد. روش NAT نیاز به تجهیزات اختصاصی دارد که کاربردهای آن را در محیط های مختلف محدود می کند.
آزمایشگاه تراشه ای می تواند از نمونه ها تا حجم۱ میلی لیتر استفاده کند در حالی که اکثر دستگاه های آزمایشگاهی موجود بر روی یک تراشه معمولا می توانند نمونه هایی تا ۱۰۰ میکرو لیتر را پردازش کنند و محققان قصد دارند این حجم را در آینده افزایش دهند . در این روش با استفاده از microfluidic ها، قبل از فرایند های تخلیص، تکثیر و در نهایت تشخیص، از لیز شدن سلول های هدف و استخراج اسید نوکلئوئیک آن اطمینان حاصل میشود.
در مقاله ای که در Future Science Future منتشر شده است، محققان نشان دادند که چگونه آزمایشات NAT ساده با استفاده از LAMP یا PCR انجام می شود، که نیاز به DNA سالم و خالص سازی شده دارد.
پروفسور سندتسکایا خاطر نشان کرد: “اگر چه نمونه اولیه این پلتفرم نیاز به تحقیقات و توسعه بیشتر دارد، اما ما موفق شده ایم سطح بالایی از ادغام فرایندهای بسیار متنوع را بدون ساختن یک فرایند بیش از حد پیچیده نشان دهیم.”
تیم محققان در حال برنامه ریزی یک سری از آزمایشات برای ارزیابی تراشه بر روی نمونه های واقعی و نهایی کردن طراحی آن هستند.
Schematic diagram of the modules of the MinoLyzer with the microfluidic cartridge as well as the functional prototype. Credit: Natalia Sandetskaya
مترجم: مجید باقری